Beginnen bij het begin.

Tunes startte uit een persoonlijke frustratie die ik beschrijf op mijn portfolio-pagina. Het startte met een 24/7 livestream. Een muziekstream op Twitch waar men via de chat liedjes konden aanvragen. Dit, gehost op mijn persoonlijke server, volledig gratis voor de luisteraar. Daar komt ons donatie systeem vandaan.

Dit is de eerste publieke-bèta.

Alles dat je ziet was gemaakt/ geprogrammeerd/ ingesteld door mij. Tunes4Students was een 1-man project. Tijdens mijn projectweek deelde ik dit in de klas zodat we samen in de werkruimtes onze muziek konden luisteren.

TIjdens die week perfectioneerde ik de lay-out. Later werden er nieuwe functies toegevoegd en de zender werd ineens ‘volwassen’.

Dit was de laatste alpha voor de 24/7 in haar huidige vorm ging verdwijnen. Het was juli 2020, zomervakantie. Tesamen met INDOCS werd de 24/7 uitgezet. 

Deze opname is een simulatie opgenomen nadat de stream werd afgezet. Zoals je kan zien werkte enkele elementen niet meer.

Waarschijnlijk zal Tunes4Students tijdens de examenperiode de 24/7 terugbrengen onder de naam De #FokDeBlok stream.

We gaan verder

Tunes4Students begon met live uitzendingen van live-shows in maart 2020. De allereerste uitzending was een Quiz georganiseerd door Retabo een hoogstudentenclub waar ik toen schacht was. Tijdens deze uitzending maakte onze Sport en Cultuur een legendarische fout die we nooit zullen vergeten.

De toon was bij deze dan ook gezet.

We werkten nog samen met talloze clubs zoals: Educa, Intermedia, Toeristika, ESN en Anabolica. We waren trots, zo trots dat we ook wekelijkse shows startte zoals Oh, Dierbaar belgië, Quarantaine Radio, SEG, alledaagse radio en hopelijk nog vele meer.

De dag van vandaag ben ik vooral een mens van achter de schermen. Ik regel vooral de techniek, de administratie, onze financiën,… Maar ik ben nog aanwezig en ik hoop dat nog even te zijn. Oh, my god indeed meneer cultuur je bent onze eerste bouwsteen als het ware.