“Veel shit, is mest voor de toekomst.”

Lennert Jos Goos, Oprichter

Lennert Jos Goos

Pessimist/ Realist. Maker van domme ideeën. Koppig als de pest.

Zo zullen veel mensen me beschrijven. Deels terecht, maar deze cocktail aan kwaliteiten is wel hét fundament van mijn brainchild Tunes4Students. Liefde voor muziek heb ik niet heel mijn leven gehad. Heel lang was mijn muzieksmaak hetzelfde als het gene dat men ouders luisterde in de auto en via de radio in de keuken die 24/7 aan staat. Nu ben ik kieskeuriger en al snel haak ik af bij de lineaire radio bij de avond programma’s. Dat inspireerde mij om zelf een radio te starten, een online radio waar enkel muziek werd gedraaid die de luisteraars willen. Het idee was er, na wat brainstorming lanceerde Tunes4Students in alpha op Twitch op 4 november 2019.

Mijn werk

Uiteindelijk, na 19 jaar is er weinig veranderd.

Mijn verhaal

I spawned on this world in 2001. Mijn ouders doopte me onder de naam Lennert Jos Goos en mijn verhaal begon in Boutersem Roosbeek. Na ongeveer 3 jaar was het tijd voor een groter huis omdat ik ineens een kleine zus had.

Het prille begin.
Al snel werd het duidelijk dat ik een echt nerdje was. In de kleuterklas zat ik altijd aan de windows 98 computer te spelen. Ik speelde gek genoeg nooit Robbie Konijn of Freddie the Fish. Nope ik was de gekkerd die rustig de computer ontdekte. Daarnaast paste ik ook altijd alle instellingen aan (waardoor vaak ‘de IT-guy’ moest langskomen om de pc terug te zetten naar de vorige instellingen.)

De liefde voor audio/ video
In de lagere school werd ik verliefd op video’s, camera’s en Nero 8 (mijn eerste video bewerkings programma). In het middelbaar groeide die liefde als maar harder en harder. Ik startte met een paar klasgenoten Goozie-Productions. Jaren lang pompten voornamelijk Kay en ik ons YouTube-kanaal vol met video’s waarvan sommigen doelbewust ‘verloren’ zijn gegaan. Al sinds 2014 is Goozie-Productions actief. Maar sinds de geboorte van Tunes4Students werd het echter slechts een koepel voor gelijkaardige projecten en een ondersteuningsplatform voor kleine creators.

De geboorte van Tunes4Students
Dat brengt ons bij de geboorte van Tunes, hoe kwam dat idee de wereld in? Wat waren de moeilijkheden?
Tunes ontstond uit een persoonlijke frustratie. Ik ben een nachtmens, als ik kan leef ik ’s nachts. Ik hou van nachtwandelingen, de rust en kalmte die de nacht uitstralen en het is soms makkelijk als je moet bellen of meeten met mensen van overzees. De radiostations ’s avonds en ’s nachts doen grotendeels 2 dingen. Of ze laten een DJ draaien die door zijn eigen muziek heen babbelt of ze hebben gewoon saaie platte muziek om de tijd te vullen met om het uur/ 2 uur een nieuws bulletin. Ik zat samen (voor corona) met zo’n 8 man op kot te drinken. Iedereen zat met mijn Spotify te kutten en toen vloog het idee binnen. Een radio waar enkel verzoeknummers op gedraaid worden, en plots bestond Tunes4Students een vol geautomatiseerde 24/7 stream op Twitch. Waar het publiek zijn aanvragen kon doen. Nu is Tunes een waar mediaplatform voor muziekprogramma’s podcasts en online events voor studentenclubs.